The Old School Artwork

Old School Artwork

Lakaran kartun ini dihasilkan sewaktu era bergelar budak sekolah, lama dahulu kala. Oh! Nostalgia betul. Kiranya di waktu mula berjinak-jinak dengan aktiviti melukis kartun ni atau boleh juga dikatakan di waktu era tergedik-gedik nak jadi kartunis.

Nak tergelak guling-guling pun ada bila dilihat kembali artwork dulu-dulu ni. Hohoho…

Old School Artwork #2
Kartun di sebelah kiri diimbas (scan) menggunakan format dokumen berwarna, dan kartun di kanan diimbas dengan menggunakan format “grayscale”. Kiranya yang di sebelah kiri itu artwork original lah, sebab kartun tu asalnya dilukis menggunakan pen biru. Kertas pun dah nampak kusam jer.

Old School Artwork #3

# Menyelongkar kembali khazanah-khazanah lama dulu-dulu kala… 😀

18 thoughts on “The Old School Artwork”

    1. Saya pun dah agak lama tak aktif berkartun, tapi masih lagi ler menconteng sekali sekala. Sekarang ni, terasa gatal pulak tangan ni nak aktif kembali…

      Kena asah balik ler tangan yg agak berkarat dah ni. Hohoho… 😀

    1. Thanks atas cadangan… 😀

      Insya-Allah, mmg sudah ada dlm perancangan, tapi bukanlah dlm masa terdekat ini, dan taklah update setiap hari. Mungkin sekadar 2 kartun seminggu…

      Doa-doakanlah moga tercapai hendaknya… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *